Unul dintre membri Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a solicitat deschiderea procedurii de insolventa in cazul societatii de asigurari City Insurance, in vederea recuperarii unei creante de 98.771,9 lei, ce reprezinta contravaloarea reparatiilor auto efectuate de service, in baza politelor RCA si CASCO emise de asigurator.

Insolventa City Insurance

UPDATE: In urma solictarii wall-street.ro, reprezentantii City Insurance au precizat urmatoarele:

"Inca din 25.09.2012 Societatea de Asigurare si Reasigurare City Insurance a decis sa incheie colaborarea cu SC Auto Car Grup 1 SRL, iar pana azi 19.11.2012 au fost achitate in intregime toate sumele restante.

Suntem foarte surprinsi de comunicatul emis astazi de ASSAI in numele SC Auto Car Grup 1 SRL, pentru o creanta extrem de mica valoric si care insumeaza numai 20 de dosare de dauna din care: 2 dosare au fost deja achitate; 8 dosare sunt incomplete, punandu-ne in incapacitate de plata; 5 dosare se incadrau la plata in termenul legal de 30 de zile; 5 dosare erau programate la plata, iar in acest moment sunt platite.

Nu intelegem logica demersului ASSAI, dat fiind ca societatea de asigurare reasigurare City Insurance nu a fost contactata in niciun moment al discutiilor de catre ASSAI la nivel de conducere, toate negocierile purtandu-se intre Biroul de Daune al City Insurance si SC Auto Car Grup 1 SRL. Cu atat mai mult cu cat ASSAI au transmis in mod intentionat si cu rea credinta informatii false, menite sa afecteze imaginea societatii noastre.

Suntem oricand pregatiti sa prezentam Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor toata documentatia aferenta acestor negocieri, iar pe viitor cerem Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente sa se informeze complet asupra realitatii de fapt, nerecurgand la comunicate de presa tendentioase, de natura a afecta imaginea societatii noastre".

Corpul informarii de presa initiale:


"Societatea de asigurari City Insurance nu a achitat reparatiile masinilor asigurate catre unitatea service desi societatea de asigurari a transmis catre atelierul service “acceptul de plata” a reparatiilor. Unitatea service a inceput procedura de solicitarea a insolventei societatii de asigurari City Insurance si astazi, 19 noiembrie anul curent, a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, institutie care urmeaza sa isi prezinte in termen de 30 de zile avizul, care este unul consultativ", arata ASSAI.

Solicitantul deschiderii procedurii de faliment este societatea Auto Car Grup 1 Service, cu sediul in localitatea Voluntari, din judetul Ilfov si este reprezentata in instanta de catre societatea de avocatura Danila, Petre si Asociatii.

In urmatoare perioada, alti doi colegi, membri ai asociatiei, vor actiona in instanta societatea de asigurari City Insurance pentru neplata reparatiilor. A asigura si a nu despagubi, asa cum se intampla in prea multe cazuri in piata de asigurari din Romania, are si o definitie, iar aceasta se numeste inselaciune. Din pacate, in momentul de fata neplata daunelor a devenit un fenomen la nivel de industrie", a declarat Cristian Muntean, director ASSAI, pentru wall-street.ro.

Societatii de asigurari City Insurance ii este suspendat dreptul de a mai emite polite de asigurari in Italia, de catre autoritatea ce supravegheaza piata de asigurari italiana, un urma unor acuzatii aparute in presa din peninsula. De asemenea, Garda Financiara italiana investigheaza operatiunile desfasurate de catre City Insurance.

Potrivit raportului financiar de la sfarsitul anului trecut, actionarul majoritar al companiei este Marcello De Cristofaro, cu 71,2% din titluri.

City Insurance a reusit anul trecut sa-si tripleze veniturile obtinute din prime brute, de la 63,1 milioane lei la 199,8 milioane lei, inregistrand un profit net de 17,19 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri