Majoritatea clientilor institutiilor financiare nebancare din Romania sunt mai prudenti cu cheltuielile zilnice, fata de anul trecut, nu au economisit si au anulat sau amanat investitiile mari, insa jumatate dintre ei cred ca vor avea o situatie financiara mai buna in 2013.
Sondajul a fost efectuat de compania britanice de cercetare a pietei Yougov, pentru Provident Financial Romania, pe un esantion de 2.028 de respondenti, scrie Mediafax.

"Peste 65% dintre clientii institutiilor financiare nebancare din Romania declara ca sunt mai prudenti cu cheltuielile lor zilnice comparativ cu anul trecut, insa 53% dintre ei considera ca situatia lor financiara se va imbunatati in 2013, fie ca urmare a schimbarii locului de munca, fie datorita realizarii unor venituri mai mari. (...) Potrivit sondajului, 48% dintre respondenti se asteapta ca situatia economica a Romaniei sa se inrautateasca anul viitor.

In acelasi timp, principala ingrijorare pentru peste 60% dintre cei chestionati este legata de presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale, proportia crescand usor odata cu varsta", se arata intr-un comunicat al Provident.

Circa 65% dintre cei chestionati nu au reusit sa economiseasca in acest an, iar 73% si-au anulat sau amanat investitiile mari.

Totodata, 70% dintre cei care nu reusesc sa economiseasca contracteaza credite de consum cu valoare mica, pe termen scurt, iar 30% dintre romani apeleaza la cardurile de credit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri