Subscrierile asiguratorilor romani in alte state membre ale Uniunii Europene au crescut cu 27,1% in primele noua luni, la 232 milioane de lei, cifra reprezentand 4,78% din totalul veniturilor industriei, de 6,17 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
"O singura societate, Astra, desfasoara activitate in baza principiului dreptului de stabilire in Ungaria; celelalte cinci societati desfasoara activitate in baza principiului libertatii de a presta servicii in state ca Italia - 220,61 milioane de lei, Bulgaria - 18,95 milioane de lei, Finlanda - 660.181 lei, Letonia - 294.149 lei, Belgia - 804.165 lei, Polonia - 456.383 lei, Cehia - 212.667 lei, Slovacia - 12.547 lei si Ungaria - 52,79 milioane de lei", se arata intr-un buletin al CSA.

Potrivit datelor institutiei, in Romania au activitati 12 sucursale autorizate in alte tari UE, precum Franta, Germania, Belgia, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Austria si Suedia, conform principiului dreptului de stabilire, scrie Mediafax.

"Din cele 12 sucursale doua nu au desfasurat activitate - Chartis Europe, Franta, si CIG Panonia, Ungaria, care se afla in lichidare (a incetat activitatea din data de 20 decembrie 2011)", se mai spune in buletin.

Piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 1,43% in primele noua luni, la 6,17 miliarde de lei, sustinuta de majorarea subscrierilor din asigurari generale cu 1,74%, la 4,87 miliarde de lei.

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde de lei, in urcare cu 0,3% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.

In categoria asigurarilor generale, cele mai mari subscrieri au fost generate de politele obligatorii RCA - 1,6 miliarde de lei, urmate de asigurarile facultative CASCO - 1,4 miliarde de lei si politele de incendiu si alte calamitasi naturale - 859,5 milioane de lei.

Cumulat, cele trei tipuri de polite detin peste 80% totalul primelor subscrise din contracte de asigurari generale.

Potrivit CSA, asiguratorii au platit despagubiri de aproape 3,8 miliarde de lei, nivel in crestere cu 3,9% fata de septembrie 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri