Volksbank Romania a castigat un proces in care doi clienti au solicitat in justitie constatarea caracterului abuziv al clauzelor privind perceperea comisionului de risc dintr-un contract de credit.

Printr-o decizie irevocabila, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea celor doi clienti.

Verdictul determina modificarea in totalitate a hotararilor pronuntate anterior de instantele inferioare in cazul a doi clienti ai Volksbank Romania. Clientii au cerut instantei constatarea caracterului abuziv al unor clauze cuprinse in conventiile de credit. Clauzele in discutie se refera, in principal, la comisioane practicate de banca, in speta comisionul de risc.

O echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii condusa de Ionut Serban a asigurat reprezentarea Volksbank Romania in redactarea si sustinerea cererii de recurs, atat in fata instantei de recurs (ICCJ), cat si in fata instantei de apel (Curtea de Apel Iasi).

„Cred cu tarie ca in momentul semnarii unui contract, ambele parti isi asuma responsabilitati. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar trebui sa devina un precedent important care sa contribuie la unificarea practicii instantelor in materia litigiilor dintre banci si unii clienti care au recurs la actiuni in instanta in speranta de a modifica, prin intermediul justitiei, clauzele contractelor de credit. In aceasta materie, practica a fost relativ inconstanta: unele instante au dat castig de cauza bancilor, in timp ce altele dimpotriva, au dat castig de cauza clientilor bancilor. Acest lucru nu ajuta niciuna dintre parti, din contra, prelungeste la infinit acest asa-zis razboi dintre clienti si banci”, a precizat Ionut Serban, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Decizia instantei supreme a fost pronuntata in data de 27 noiembrie si este irevocabila.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Liviu Dragnea, adus din penitenciar la Instanta suprema