Astra Asigurari a deschis o sucursala la Bratislava, sub denumirea Astra Poistovna, aceasta fiind a doua unitate teritoriala operationala in afara Romaniei. Prima sucursala externa, Astra Biztosito, a fost deschisa in Ungaria in octombrie 2010 si a avut anul trecut venituri de 65,87 milioane lei.
"Decizia de extindere pe piata din Slovacia face parte din planul strategic de dezvoltare pe care Astra si l-a propus pentru anul in curs. Pentru inceput, Astra Poistovna va activa pe segmentele de business in care asiguratorul roman detine pozitii importante pe piata din Romania: bunuri si cladiri, CASCO si RCA", a declarat vicepresedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, Alexander Adamescu.

Sucursala va fi coordonata de Ondrej Zatko, fost director de vanzari al Groupama Slovacia, specialist cu o experienta de peste zece ani in domeniul asigurarilor, scrie Mediafax.

"Noua sucursala va functiona in conformitate cu legislatia in vigoare pe teritoriul Slovaciei. Raportarile financiare, transferul raspunderii, solvabilitatea, suportul logistic si implementarea programelor de emitere electronica si tarifare vor fi sustinute de Astra Asigurari Romania. Vanzarea politelor de asigurare marca Astra in Slovacia se va realiza atat prin metodele clasice de vanzare, cat si prin intermediul brokerilor de retea si a celor online", a spus Adamescu.

Potrivit acestuia, Astra mai detine un birou de vanzari in Germania, primele polite fiind vandute in august 2011.

La inceputul lunii iulie, actionarii Astra au decis infiintarea unei firme de asigurare-reasigurare in Georgia si participarea la constituirea capitalului acesteia, piata unde subscrierile au totalizat circa 140 milioane de euro in 2011.

La nivelul anului 2011, Astra Asigurari a incheiat pe primul loc dupa nivelul primelor subscrise, cu venituri de 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de 2010, si o cota de 20% din piata de profil.

In primele noua luni ale acestui an, Astra se plaseaza pe locul al doilea, dupa Omniasig (fosta BCR Asigurari).

Compania a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri