Guvernul va incerca sa opereze o reducere de taxa chiar incepand de anul viitor, sub conditia ca expertii FMI, BM si CE sa fie de acrod cu propunerea sau cu masurile de compensare in cazul in care rezulta un efect negativ asupra bugetului, afirma ministrul desemnat pentru Finante, Daniel Chitoiu, citat de Mediafax.
"In ianuarie venim cu bugetul, facem analizele pe buget, vedem din masurile anuntate care pot fi introduse. Dorim sa putem introduce in acest buget cel putin o masura, dar cu conditia consultarii cu institutiile financiare internationale, asa cum a convenit si guvernul dumneavostra (PDL- n.r.). Orice masura trebuie sa venim in compensare daca avem influente negative. Poate ca din analize nu va rezulta o influenta negativa, poate va fi chiar o influenta pozitiva", a spus Chitoiu la audierile de la comisiile reunite de buget-finante din Camera Deputatiilor si Senat.

El a aratat ca ministerul va incepe discutii tehnice cu expertii FMI pe marginea proiectului de buget chiar inainte de sosirea delegatiei misiunii de evaluare, programate pentru 10 ianuarie. Potrivit ministrului desemnat pentru Finante, proiectul de buget va fi definitivat impreuna cu delegattia FMI si va fi depus in Parlament inainte de sfarsitul lunii ianuarie.

Anterior, Chitoiu a afirmat ca politica fiscala pentru urmatorii patru ani vizeaza cresterea veniturilor bugetare prin scaderea taxelor concomitent cu o imbunatatire a colectarii.

In programul de guvernare au fost anuntate mai multe masuri de reducere a fiscalitatii in perioada 2013-2016, cele mai importante fiind scaderea TVA de la 25% la 19%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale si trecerea de la cota unica de 16% la o cota progresiva cu nivele de impozitare de 8%, 12% si 16%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri