Surse din apropierea cunoscutului bancher roman au transmis vestea trista in aceasta dimineata. Bogdan Baltazar suferea de cancer si avea 73 de ani, scrie Evenimentul Zilei.

Familia a confirmat informatia pentru EVZ. Decesul s-a produs in dimineata aceasta, la ora 4,30, la Spitalul Elias. Bogdan Baltazar era internat aici din cauza unui cancer in stare avansata. Acesta avea 73 de ani.

Bogdan Baltazar este cunoscut in special pentru functia de presedinte al BRD, pe care a ocupat-o in perioada 1998-2004. Ulterior a condus o firma de consultanta si apoi s-a retras din activitate.

In perioada februarie 1997 - mai 1998, Bogdan Baltazar a fost vicepresedintele Consiliului de Administratie al FPS, iar din octombrie 1990 pana in iulie 1991 a fost secretar de stat, sef al Departamentului pentru Informatii Publice si purtatorul de cuvant al Guvernului, scrie Mediafax.

Bogdan Baltazar a mai fost director general al Directiilor America de Nord si de Sud, in cadrul MAE (ianuarie 1990 - octombrie 1990), director al Directiei Africa din MAE, coordonator al relatiilor de colaborare economica si financiara cu tarile zonei (1978 - 1981), secretar I diplomatic in MAE, coordonator al colectivului pentru agentii specializate economice ale ONU, participant la negocierile de aderare si apoi la cele curente cu GATT, FMI si Banca Mondiala (1971 - 1978), analist financiar si sef de proiecte preinvestitii in cadrul Diviziei de Resurse Naturale si Transporturi din cadrul PNUD/ONU New York (1968 - 1971), insarcinat cu probleme PNUD/ONU si ale Consiliului Economic si Social ONU, MAE (1964 - 1968), asistent la Catedra de Rezistenta Materialelor a Politehnicii din Bucuresti (1962).

Baltazar a publicat studii si articole in tara si strainatate (New York, Geneva si Londra) pe probleme de GATT, BIRD, BERD si in general de economie mondiala si finantare a proiectelor industriale, precum si restructurare/privatizare a sistemului bancar romanesc.

Afla mai multe despre cariera si opiniile bancherului in articolul Bogdan Baltazar: omul din spatele povestii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Schimbare de management la filiala de leasing a BRD Societe Generale