Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea a fost inlocuit din cauza ipotezelor aparute in presa, referitoare la ceea ce se banuieste ca s-ar putea intampla cu fondul, a declarat ministrul finantelor Publice, Sebastian Vladescu, intr-o emisiune radiofonica citat de Rompres.
       
"In ultima perioada a existat o campanie de presa destul de solida vis-a-vis de fond si de perspectivele fondului, mai ales, si de ceea ce se banuieste ca ar putea sa se intample cu fondul Proprietatea. E foarte important ca aceasta institutie sa functioneze extrem de bine din punct de vedere al imaginii si am facut acest pas pentru a rupe orice fel de incercare de legatura politica, personala, de orice fel. Vrem sa avem o institutie foarte functionala, care sa-si indeplineasca menirea pentru care a fost creata", a explicat Vladescu.
       
Referitor la plangerea Concep LTD SRL, adresata Camerei Deputatilor, in legatura cu faptul ca societatea nu isi poate recupera o creanta de aproximativ doua milioane de dolari de la Carom SA din pricina faptului ca ministrul Vladescu nu a aprobat masura de reorganizare a acestei societati, preferandu-se varianta declararii falimentului, oficialul a aratat ca este normal pentru cei care au facut afaceri cu Carom sa fi dorit sa functioneze in continuare acea societate.
       
"Si noi am vrea sa functioneze, pentru ca acolo sunt 1.500 de muncitori. Speram ca dupa inchiderea procedurii de faliment societatea sa ajunga la un proprietar care sa-i asigure functionarea in conditii normale", a subliniat ministrul Finantelor.