Grupul bancar elen EFG Eurobank Ergasias este in continuare interesat de preluarea CEC si a bancii egiptene Bank of Alexandria, a declarat, joi seara, directorul executiv de la EFG Eurobank, Nikos Nanopoulos.
"Preluarea bancii turce Tekfenbank completeaza, dar nu definitiveaza, strategia de dezvoltare continua a grupului EFG Eurobank", a spus Nikos Nanopoulos, precizand ca institutia pe care o conduce este interesata in special de preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si a Bank of Alexandria, scrie Rompres.

La inceputul acestei saptamani FG Eurobank Ergasias a anuntat ca a ajuns la un acord de preluare a 70 la suta din actiunile bancii turce Tekfenbank pentru 182 milioane dolari. In Romania, EFG Eurobank Ergasias SA (EUROBANK) este actionarul majoritar la Bancpost. In Bulgaria, Eurobank controleaza banca bulgara Post Bank. in Serbia, Eurobank controleaza 93,5 la suta din actiunile A.D. Beograd.

In luna februarie 2006, Bank of Alexandria a anuntat ca va vinde o participatie de 70-80 la suta din actiunile sale unui investitor strategic si alte 15-20 la suta din actiuni printr-o oferta publica initiala. Deja Piraeus Bank, rivalul EFG Eurobank, are o retea de 25 de oficii bancare in Egipt.

EFG Eurobank estimeaza ca pana la finele lui 2006 va avea o reta totala de 530 de oficii bancare in afara Greciei, dinte care 180 in Romania, 165 in Bulgaria, 105 in Serbia, 50 in Polonia si 30 in Turcia. In plus, in anul 2009 peste 20 la suta din profitul net al grupului Eurobank, a doua banca din Grecia in termeni de capitalizare de piata, ar urma sa provina de la unitatile sale din Europa de Sud-Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri