Cotatiile monedei nationale au inregistrat evolutii reduse in prima parte a sesiunii interbancare de luni, in jurul nivelului de 4,38 lei/euro, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,3814 lei/euro, cu 0,12 bani peste cel de vineri.
La finalul saptamanii trecute, cursul a fost de 4,3802 lei/euro, noteaza Mediafax.

Pentru moneda americana, banca centrala a anuntat o rata de schimb cu 2,49 bani mai redusa, de 3,2761 lei/dolar, reprezentand cel mai redus nivel din 28 martie, cand dolarul a fost cotat la 3,2750 lei.

Totodata, a continuat sa scada rata de referinta pentru francul elvetian, 3,5695 lei/franc, ajungand astfel la cel mai redus nivel din ultimul an. Un curs inferior celui de luni, de 3,5656 lei/franc, a fost publicat de banca centrala la 6 ianuarie 2012.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

La deschidere, euro era cotat la 4,3770 - 4,38 lei, in scadere fata de vineri seara, cand bancile schimbau moneda unica la 4,3845 - 4,3875 lei.

In prima parte a sesiunii, cursul a variat nesemnificativ, insa dealerii cred ca leul are potential sa se aprecieze luni, avand in vedere ca Ministerul Finantelor vor scoate la vanzare titluri pe un an si trei ani. La precedenta licitatie, de joi, vanzarile de euro realizate de jucatorii straini care au investit in obligatiunile de stat au dus cursul sub 4,4 lei/euro, pana la 4,37 lei/euro.

Totodata, dealerii se asteapta ca aprecierea leului sa fie temperata de cumpararile de euro realizate indirect de banca centrala.

Dobanzile practicate de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi au urcat la 5,63 - 6,13%, de la 5,51-6,01% vineri. In schiomb, randamemntele la o saptamana au ramas la 5,51-6,01%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri