Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 300 milioane de lei prin certificate cu scadenta la sase luni, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 5,53%.
Trezoreria nu a mai vandut titluri cu scadenta atat de scurta din octombrie, cand randamentul s-a plasat la 5,91%, scrie Mediafax.

Valoarea indicativa a operatiunii de luni a fost de 300 milioane lei, iar subscrierile bancilor au insumat 1,45 miliarde lei.

Cererea pentru obligatiunile in lei vandute de Finante a urcat semnificativ incepand cu jumatatea lunii decembrie, investitorii fiind atrasi de randamentele peste tarile din regiune. Ca urmare, randamentele au intrerupt trendul ascendent inceput in luna mai, cand BNR a decis sa nu mai reduca rata dobanzii de politica monetara.

Lunea trecuta, administratorii datoriei publice au vandut titluri cu scadenta la un an, la un cost de 5,85%.

Apetitul ridicat al investitorilor s-a accentuat odata cu anuntul JP Morgan de marti seara privind includerea obligatiunilor Romaniei intr-un indice al bancii.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca vrea sa imprumute in primul trimestru intre 18 si 20 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, din care 4,6 miliarde lei erau planificate in luna ianuarie.

Administratorii datoriei publice au atras deja 10,28 miliarde lei, in primele sapte licitatii din ianuarie. Pana la finalul lunii, Finantele mai au planificate o operatiune pentru titluri in lei, de 600 milioane lei, si una de obligatuni denominate in euro cu scadenta la trei ani, de 150 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri