Finantele au atras marti 502,5 milioane euro de pe piata locala prin vanzarea de obligatiuni de stat in valuta cu scadenta la trei ani, suma de peste trei ori mai mare decat valoarea indicativa, la un randament mediu de 3,14% pe an, reprezentand cel mai redus nivel pentru aceasta maturitate.
Subscrierile au insumat 807,6 milioane euro, iar valoarea indicativa a fost de 150 milioane euro, scrie Mediafax.

Titlurile vor ajunge la maturitate in februarie 2016.

Analistii de la Erste Group Bank si Piraeus Bank Romania estimau ca randamentul mediu ar putea cobori la 3,15-3,25%.

Randamentul s-a situat la 3,4% la o vanzare de obligatiuni in noiembrie, potrivit datelor bancii centrale.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca vrea sa imprumute in primul trimestru intre 18 si 20 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, din care 4,6 miliarde lei erau planificate in luna ianuarie.

Administratorii datoriei publice au atras deja 10,28 miliarde lei, in primele sapte licitatii din ianuarie, plus cele 502,5 milioane de euro marti.

Pana la finalul lunii, Finantele mai au planificata o operatiune pentru obligatiuni pe 10 ani in lei, de 600 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri