Fondurile deschise de investitii au inregistrat o scadere medie de 0,38 la suta in ultima saptamana, dar au un randament cumulat de 1,11 la suta de la inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta, conform datelor furnizate de site-ul de informatii financiare www.kmarket.ro si societatea de brokeraj Intercapital Invest.
       
Cele mai mari randamente cumulate le-au inregistrat fondurile de actiuni, care au insa si cel mai ridicat grad de risc, ultima saptamana fiind marcata de o scadere generala a acestui tip de organisme de plasament, scrie Rompres.
       
Dintre fondurile de actiuni, fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 5,39 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Omninvest - 4,02 la suta, Active Dinamic - 2,63 la suta, KD Maximus - 2,36 la suta, Intercapital - 2,04 la suta, BT Maxim - 1,94 la suta, Napoca - 1,83 la suta, in timp ce BCR Expert are o scadere de 4,91 la suta.
       
Dintre fondurile diversificate (mixte), cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania - 2,24 la suta, urmat de Capital Plus, cu o crestere de 1,94 la suta, BCR Dinamic - 1,72 la suta, Bancpost Active Balanced - 1,15 la suta si Integro - 0,55 la suta, in timp ce Fortuna Classic si Concerto au scaderi de 3,56 si respectiv 1,14 la suta.
       
La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza Orizont, cu o crestere de 4,62 la suta si Fortuna Gold - 1,82 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,69 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Bancpost Plus, Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,61 la suta, 1,54 la suta si respectiv 1,96 la suta, de la inceputul anului.
       
In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Concerto - dintre fondurile diversificate si Orizont - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix, in timp ce toate fondurile de actiuni au inregistrat scaderi.
       
Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest - 54,28 la suta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Investitiile straine directe in Europa: cum s-a descurcat Romania