Fondurile deschise de investitii au inregistrat o scadere medie de 0,38 la suta in ultima saptamana, dar au un randament cumulat de 1,11 la suta de la inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta, conform datelor furnizate de site-ul de informatii financiare www.kmarket.ro si societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Cele mai mari randamente cumulate le-au inregistrat fondurile de actiuni, care au insa si cel mai ridicat grad de risc, ultima saptamana fiind marcata de o scadere generala a acestui tip de organisme de plasament, scrie Rompres.

Dintre fondurile de actiuni, fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 5,39 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Omninvest - 4,02 la suta, Active Dinamic - 2,63 la suta, KD Maximus - 2,36 la suta, Intercapital - 2,04 la suta, BT Maxim - 1,94 la suta, Napoca - 1,83 la suta, in timp ce BCR Expert are o scadere de 4,91 la suta.

Dintre fondurile diversificate (mixte), cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania - 2,24 la suta, urmat de Capital Plus, cu o crestere de 1,94 la suta, BCR Dinamic - 1,72 la suta, Bancpost Active Balanced - 1,15 la suta si Integro - 0,55 la suta, in timp ce Fortuna Classic si Concerto au scaderi de 3,56 si respectiv 1,14 la suta.

La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza Orizont, cu o crestere de 4,62 la suta si Fortuna Gold - 1,82 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,69 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Bancpost Plus, Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,61 la suta, 1,54 la suta si respectiv 1,96 la suta, de la inceputul anului.

In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Concerto - dintre fondurile diversificate si Orizont - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix, in timp ce toate fondurile de actiuni au inregistrat scaderi.

Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest - 54,28 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri