Cursul scazut al dolarului i monedei unice europene afecteaza economia reala a Romaniei, generand creterea deficitului extern, a aratat analistul economic Ilie erbanescu, intr-o declaratie pentru Radio Romania Actualitati.

"Aprecierea leului ajuta pe importatotori i ii descurajeaza, ii scoate din joc pe exportatori, i in felul acesta se casca un deficit extern fabulos", a explicat erbanescu.

Analistul economic este de parere ca guvernul ar trebui sa se implice in incercarea de a controla efectele acestor evolutii, in timp ce singura care ia masuri in prezent, este banca nationala a Romaniei, scrie Rompres. "E o incercare de a cobori dobanzile, dar nu se poate lupta impotriva inflatiei cu dobanzi scazute", a mai spus acesta.

Potrivit ultimului schimb oficial anuntat de BNR, dolarul a ajuns la 2,65 de lei, cea mai scazuta valoare din ultimii ani, in timp ce moneda euro a ajuns la 3,4 lei. Specialitii sunt de parere ca evolutia negativa a monedei americane r putea continua in cursul saptamanii viitoare, precum i ca moneda unica europeana va urma un curs descendent.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Salariul minim european: O solutie sau o masura care loveste antreprenoriatul?
Setari Cookie-uri