MedLife Broker de Asigurare, compania de brokeraj in asigurari a grupului MedLife, unul dintre cei mai mari operatori privati in domeniul serviciilor medicale din Romania, a lansat in parteneriat cu Generali Asigurari, o asigurare de sanatate, denumita Vital MedLife, cu o valoare minima de 45 de lei lunar.
Asigurarile de sanatate privata Vital se adreseaza persoanelor fizice, cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 64 de ani, pentru tratamente in cadrul retelei de servicii medicale Medlife si cuprinde interventii chirurgicale, spitalizare, consultatii multidisciplinare, analize de laborator, precum si de servicii de imagistica.

“Am cautat sa identificam cea mai potrivita structura a serviciilor de asigurare, astfel incat acestea sa acopere necesitatile de baza in ceea ce priveste protectia sanatatii, dar sa aiba un pret pe care sa si-l permita toti cei eligibili din punct de vedere al varstei. Printre elementele de noutate se afla dezvoltarea segmentului de asigurari de sanatate destinate persoanelor fizice, insuficient reprezentat in prezent in Romania, precum si vanzarea on-line a acestor polite”, a declarat Ovidiu Racoveanu (foto stanga), membru al Directoratului Generali.

Programul este unul gradual si curpinde patru componente: pachetul de baza, Vital MedLife - “Chirurgie si Spitalizare” , precum si alte trei optiuni suplimentare, dupa cum urmeaza: Vital MedLife - “Fracturi, Entorse, Luxatii” , Vital MedLife - “Consultatii si Investigatii” si Vital MedLife - “Imagistica”. Valoarea minima a unei asigurari Vital este de 45 lei / lunar, acesta fiind costul pachetului de baza, in timp ce valoarea maxima este de 264,5 lei / lunar, aici fiind incluse cheltuielile pentru toate serviciile medicale, inclusiv cele necesare pentru coasigurarea sotului / sotiei si al unui copil.

“Desi beneficiaza de o comunicare publica intensa, domeniul asigurarilor de sanatate nu a inregistrat pana in prezent progrese tangibile, reprezentand sub 2% din primele de asigurare generale din Romania, in timp ce la nivel european acestea sunt de peste 25% din asigurarile generale. In acelasi timp, am sesizat ca exista un segment larg de clienti care doresc servicii de asigurari medicale, dar sunt inca derutati de multitudinea de informatii denaturate sau incomplete de care beneficiaza”, a declarat Mihai Marcu (foto dreapta), Presedintele MedLife.

Achizitia acestui pachet se realizeaza prin intermediul unei aplicatii online. "Clientii care isi planifica ingrijirea medicala beneficiaza, in cazul platilor anuale, de o reducere suplimentara de 8%, pentru toate pachetele. Plata se face online cu ajutorul cardului de credit, in conditii de maxima protectie si siguranta. De asemenea, programul de asigurari Vital MedLife ofera titularului optiunea de a-si proteja intreaga familie si a include in program sotul /sotia, respectiv copiii, beneficiind astfel, de reduceri pentru acestia de pana la 50% din pretul asigurarii", adauga Mihail Marcu.

Un studiu recent, citat de reprezentantii Generali si Medlife, arata faptul ca, in Romania, sanatatea implica o serie de costuri chiar si pentru persoanele care contribuie la sistemul de asigurari sociale, circa jumatate dintre respondenti declarand ca au fost nevoiti sa cheltuie in jur de 850 de lei in perioada spitalizarii. Persoanele care nu platesc contributii la asigurarile sociale de sanatate, trebuie sa suporte costuri zilnice care pornesc de la 100 lei si ajung chiar si la 1.000 lei, pentru spitalizarea in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.

Pe de alta parte, in spitalele private, tariful pentru o zi de spitalizare incepe de la 300 lei, in timp ce costul unei interventii chirurgicale simple poate urca si pana la 7.000 de lei.

Asigurarea de sanatate reprezinta un beneficiu suplimentar oferit clientilor care au deja un abonament de sanatate. Spre deosebire de abonamentele de sanatate care includ servicii medicale axate in special pe zona de preventie, fiind produse de tip prepaid (platite in avans), asigurarile medicale preiau riscurile si cheltuielile medicale in cazul oricarei afectiuni care survine in perioada asigurata, acoperind o gama larga de investigatii medicale, inclusiv servicii de spitalizare si interventii chirurgicale.

MedLife Broker Asigurare Reasigurare este compania de brokeraj in asigurari a grupului MedLife, care activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind unul dintre cei mai mari operatori privati de servicii medicale de pe piata locala.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Generali Romania este membra a Generali Group, unul dintre principalii furnizori de servicii de asigurare la nivel mondial si lider pe segmentul de asigurari de viata in Europa. In Romania, Generali ocupa locul 6 in topul asiguratorilor de viata si locul 8 in topul asiguratorilor de non-viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri