Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 17 mai 2006 a fost de 19,58 milioane lei (5,54 milioane EUR, 7,1 milioane USD).

Indicii bursieri BET-C si BET au mai recuperat din scaderile precedente, BET-C apreciindu-se cu +0,53%, si BET cu +0,5%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a continuat sa scada, deprecierea fiind de -1,82%. Lichiditatea a fost scazuta, tranzactionandu-se aproximativ 25 milioane actiuni, apartinand unui numar de 46 emitenti, dintre care 23 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 16 care au scazut.

Cei mai tranzactionati emitenti au fost societatile de investitii financiare - SIF Oltenia, SIF Transilvania si SIF Moldova ocupand primele trei locuri dupa valoarea totala a tranzactiilor. Evolutia SIF-urilor a fost in ansamblu negativa, valorile de referinta inregistrand deprecieri intre -0,47% (SIF Moldova) si -3,33% (SIF Muntenia). Pentru SIF Transilvania a fost ziua ex-dividend, valoarea de referinta inregistrand o scadere cu 0,0500 lei. Lichiditatea a fost relativ scazuta, cele mai multe actiuni tranzactionandu-se pe SIF Oltenia 1,42 milioane actiuni, iar cele mai putine pe SIF Banat-Crisana 742.500 actiuni.

Petrom Bucuresti (SNP) a inregistrat o usoara crestere a valorii de referinta, cu 0,95% pe fondul tranzactionarii unui volum total de 3,36 milioane actiuni. Pretul a avut o evolutie interesanta, cu ordine de cumparare pana la 0,5400 lei in prima parte a sedintei, urmate de o scadere spre final. Si Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV) a revenit pe o panta crescatoare a preturilor, pretul mediu de tranzactionare fiind de 0,9150 lei. Lichiditatea nu a mai fost ridicata ca in sedintele precedente, tranzactionandu-se 1,89 milioane actiuni, iar variatia valorii de referinta a fost de +1,1%. BRD-Groupe Societe Generale (BRD) a inregistrat la randul ei o crestere de +0,58%, insa volumul tranzactionat a fost modest, de 74.000 actiuni.

A fost reluata si tranzactionarea emitentului Biofarm Bucuresti (BIO), dupa anuntul privind majorarea capitalului social prin incorporarea profitului rezultat in anul 2005, insa cresterea a fost de doar +0,81%, pe fondul tranzactionarii unui numar de 1,55 milioane actiuni. Amonil Slobozia a inregistrat o crestere a valorii de referinta de +10,46% (pret de inchidere 0,0718 lei), dar lichiditatea a fost relativ scazuta, comparativ cu sedintele precedente, volumul total fiind de 1,43 milioane actiuni.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 6,06 milioane lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe Condmag Brasov (COMI) cu 4,62 milioane lei, Cemacon Zalau (CEON) cu 299,7 mii lei, Hiperion Stei (HION) cu 205,5 mii lei, Albalact Alba Iulia (ALBZ) cu 186,2 mii lei si Argus Constanta (UARG) cu 151 mii lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri