Dupa deprecierea semnificativa de luni, leul a reinceput sa se aprecieze fata de principalele devize, Raportul de tara privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana neinfluentand in mod negativ piata.

La fel ca marti, piata a fost agitata, cu schimbari destul de bruste ale cotatiilor, comenta un dealer bancar. Un lucru este cert, Raportul de tara nu a avut efecte mari asupra cursurilor, leul revenind pe un trend ascendent. Cat de curand este de asteptat ca euro sa revina sub pragul de 3,5 lei iar dolarul sub cel de 2,7 lei. Aceasta evolutie ar putea fi stopata doar de evenimente externe, cum au fost cele in care a fost implicata lira turceasca".

Cursul mediu al raportului euro/leu a fost stabilit la 3,5012 lei, fata de 3,5418 lei, la inceputul saptamanii. Piata s-a deschis in scadere fata de marti, la 3,5 - 3,5050 lei, dupa care euro a coborat la 3,4930 - 3,4980 lei. Considerand ca nivelul de 3,5 lei este unul bune pentru cumparare, cererea de euro a urcat cotatiile la un maxim de 3,5120 - 3,5170 lei, care a fost urmata de o noua scadere, pentru ca la inchidere sa se revina la valorile maxime ale zilei.

Dolarul american a scazut de la 2,7455 lei, acum doua zile, la 2,7153 lei. Scaderea lui mai mare a fost cauzata atat de evolutia cursului euro/leu cat si de paritatea lui fata de moneda unica, care s-a mentinut si ieri in jurul valorii de 1,29 dolari.

Pe piata monetara dobanzile over night" au inregistrat o usoara scadere, ele fiind cuprinse intre 8 si 8,5% fata de 8,3 - 8,8%, acum doua zile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri