Cotatiile monedei nationale au coborat spre 4,38 lei/euro spre jumatatea sesiunii, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,3810 lei/euro, in crestere cu 0,3 bani fata de vineri.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3780 lei/euro, noteaza Mediafax.

Pentru moneda americana, cursul a coborat cu 1,33 bani, de la 3,3159 lei/dolar la 3,3026 lei/dolar. In schimb, referinta pentru francul elvetian a urcat usor, de la 3,5621 lei/franc la 3,5683 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Cotatiile monedei nationale au inceput saptamana aproape de 4,3850 lei/euro, intr-o piata linistita, in care jucatorii nu prezentau interes semnificativ la tranzactionare, potrivit dealerilor.

In prima parte a sesiunii cursul a coborat treptat, spre 4,38 lei/euro.

La jumatatea sesiunii de la Bucuresti, zlotul si forintul afisau fluctuatii reduse in raport cu euro.

Dobanzile practicate de banci pentru plasamentele pe termen de o zi au crescut la 5,23 - 5,73%, avand in vedere ca luni a inceput o noua perioda in care bancile trebuie sa constituite rezervele minime obligatorii stabilite de BNR. In sesiunea de vineri, randamentele cu aceasta scadenta au fost de 1,7% - 2,2% pe an.

Pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, dobanzile s-au plasat la 5,24 - 5,74%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri