1 Martie 2013

Erste continua sa spere ca va obtine profit la BCR in 2013



Erste Group estimeaza in continuare ca subsidiara din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR) va reveni pe profit in 2013, ca urmare a imbunatatirii probabile a riscului in Romania, care va genera o scadere cu doua cifre a costurilor de risc ale grupului in acest an.

"Costurile de risc se estimeaza ca vor inregistra un ritm de scadere de doua cifre in 2013, in principal datorita imbunatatirii probabile a situatiei riscului in Romania. Erste Group estimeaza in continuare ca subsidiara din Romania, BCR, va reveni pe profit in 2013", se arata intr-un comunicat al grupului Erste, scrie Mediafax.

Grupul BCR a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 miliarde lei (277 milioane euro), pe fondul majorarii cu 68,2% a costului cu provizioanele, la 3,62 miliarde lei (813,3 milioane euro), in conditiile in care rezultatul operational a fost de 2,35 miliarde lei, apropiat de nivelul din 2011.

Rezultatul negativ anual reprezinta o premiera pentru BCR, desi dupa debutul crizei financiare banca a mai inregistrat pierderi trimestriale sau semestriale.

Printre obiectivele BCR se numara in primul rand imbunatatirea treptata a calitatii activelor si a cadrului general de management al riscurilor, potrivit presedintelui bancii, Tomas Spurny.

Erste anticipeaza ca va inregistra in ultimele trei trimestre din acest an o performanta operationala mai buna in termeni anuali comparativ cu primul trimestru din 2013, iar pentru intreg anul vizeaza sa raporteze un profit opertional stabil, in urma unei usoare imbunatatiri a situatiei economice din Europa Centrala si de Est in acest an.

"Acest rezultat va fi obtinut prin compensarea diminuarii usoare a venitului operational ca urmare a cererii moderate de credite si a contextului cu dobanzi mai reduse cu scaderea costurilor operationale", se mai spune in comunicat.



Citeste si