Dupa ce deputatii au votat ordonanta de infiintare a Autoritatii de Supraveghere Financiara, partidele politice lupta pentru a-si numi favoritii la sefia institutiei care va controla o piata de peste 24 de miliarde de euro, cat o cincime din PIB-ul Romaniei, scrie Adevarul.
Pana la jumatatea lunii martie urmeaza sa fie infiintata Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutie care va reuni sub aceeasi umbrela controlul asigurarilor, al pensiilor private si al pietei de capital. Totul prin desfiintarea celor trei actuale autoritati de control – Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM).

Ordonanta de urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea ASF a fost adoptata marti de Camera Deputatilor, prima camera sesizata, si urmeaza sa fie dezbatuta si la Senat.

In conditiile in care CNVM supravegheaza companii listate la bursa cu o valoare totala de peste 20 de miliarde de euro, CSA este responsabila de o piata de peste 2 miliarde de euro, iar Comisia de pensii private pentru o piata de 2,3 miliarde de euro, miza de a controla piata financiara este foarte mare – de peste 24 de miliarde de euro, adica aproape o cincime din PIB-ul Romaniei.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Adevarul.

Sursa foto: Vali Ivan via Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri