Volumul garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in anul 2012 a crescut cu peste 37%, pana la un nivel de aproape 703 milioane euro.

Pe langa activitatea propriu-zisa, FNGCIMM a derulat, in numele si contul statului, si o serie de programe guvernamentale (neincluzand Programul Prima Casa), a caror valoare s-a situat, in anul 2012, la aproape 176 milioane euro.

Comparatia anilor 2012 si 2011, din perspectiva numarului de IMM-uri beneficiare de garantii, a indicat o crestere de circa 12%, respectiv la 11.000 de IMM-uri garantate anul trecut.

Numai in anul 2012, Fondul a sustinut, indirect, un numar de circa 145,000 de locuri de munca.

“Gestiunea corecta si prudenta a activitatii FNGCIMM a permis ca, pe fondul unei deteriorari a calitatii creditului neguvernamental in decursul anului 2012, sa diminuam volumul platilor efectuate in baza intrarii in default a creditelor garantate de catre Fond si, ceea ce este mai important, sa generam un profit net de 27 milioane lei, cel mai ridicat nivel din intreaga activitate a institutiei”, au adaugat reprezentatii FNGCIMM .


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
FNGCIMM are un nou director general