Provident, parte a grupului britanic IPF, va intra pe piata creditelor de consum din Bulgaria, iar activitatile vor fi coordonate de echipa de management din Romania, a anuntat directorul general al companiei, Ivo Kalik.

“Ne asteptam sa emitem primul imprumut in Bulgaria in a doua jumatate a acestui an. Strategia de a ne extinde pe piete adiacente celor in care suntem deja prezenti ne va ajuta sa folosim la maximum capacitatea infrastructurii de care beneficiem si astfel sa imbunatatim randamentele investitiilor pe care le facem”, a declarat Kalik.

Veniturile Provident Financial Romania s-au ridicat anul trecut la peste 70 milioane euro, cu 11% mai mult fata de 2011, in timp ce profitul brut a scazut la 2,7 milioane euro, de la 4,7 milioane euro.

“In 2012 am avut o performanta buna avand in vedere vremea proasta din primul trimestru si instabilitatea politica care a afectat increderea populatiei si veniturile gospodariilor”, a aratat Ivo Kalik.

El spune ca aproape 90% din clientii Provident aleg serviciul de plata a ratelor la domiciliu si ca imprumutul mediu a fost anul trecut de 1.500 lei. Provident a avut 260.000 de clienti in 2012, in urcare cu 8% fata de anul precedent, iar valoarea creditelor acordate a crescut cu 5%, la 105,8 milioane euro.

“Clientii nostri nu au istoric de creditare, unii nu pot accesa imprumuturi bancare, iar altii nici macar nu au un cont bancar pentru ca stau in zone rurale unde nu au acces la banci. De asemenea, se poate observa ca in criza s-a schimbat destinatia creditelor. Daca in perioada pre-criza oamenii se imprumutau pentru vacante, acum ei acceseaza credite pentru imbunatatirea locuintei, educatie sau sanatate”, a precizat Kalik.

Anul trecut, Provident a deschis puncte de lucru in Baia Mare, Satu-Mare, Vaslui, Barlad, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc si alte orase mai mici, ca parte a unor investitii de peste 37 milioane euro. Compania estimeaza ca in 2013 va investi pe plan local o suma similara.

Ca urmare, infrastructura teritoriala a Provident in Romania are acum 67 de puncte de lucru administrative, iar compania acopera peste 85% din populatia tarii. Valoarea totala a investitiilor In Romania a depasit 160 de milioane de euro in cei sapte ani de prezenta pe piata locala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si