Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inregistrat anul trecut un profit net de peste o jumatate de milion de lei, rezultat asemanator cu cel inregistrat in 2011.
“Cresterea bazei de clienti pe de o parte si efortul de reducere a cheltuielilor administrative pe de alta parte, cumulate cu un profil de risc scazut, sunt elementele fundamentale pe care construim cresterea sustenabila a profitabilitatii bancii”, a declarat Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In anul 2012, peste 46.000 de romani au aderat la sistemul de economisire-creditare prin RBL.

Ca urmare, la sfarsitul anului trecut, numarul contractelor de economisire-creditare din portofoliul RBL a fost mai mare cu aproape 20% fata de 2011, ajungand la 177.000 contracte.

In ceea ce priveste economiile efectuate de catre clientii RBL, acestea au fost cu 13% mai mari fata de nivelul anului 2011, soldul total aferent acestor contracte atingand, la sfarsitul anului, 262,4 milioane lei.

La 31.12.2012, nivelul total al sumelor contractate de catre clientii RBL s-a situat la cifra de 2,6 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 8% fata de 2011.

“Semnalele din piata si rezultatele noastre ne confirma ca din ce in ce mai multi romani prefera sa economiseasca si sa ia credite in moneda nationala. Datorita conditiilor de creditare pe care le oferim (dobazi mici si fixe), solicitarile de credite in lei au crescut anul trecut si sunt in continua crestere. Clientii isi finanteaza proiectele locative cu creditele de la noi indiferent ca e vorba de schimbarea instalatiilor sanitare, a acoperisului sau achizitia unui apartament ori constructia unei case”, a spus Aurelia Cionga

Valoarea creditelor acordate de RBL in 2012 se ridica la 19 milioane lei, in crestere cu 14% fata de valoarea inregistrata anul anterior. Acest nivel s-a inregistrat pe fondul cresterii valorii medii a finantarilor atat pentru creditele cu ipoteca (130.000 lei), cat si fara ipoteca (25.000 lei). Astfel, portofoliul de credite al Raiffeisen Banca pentru Locuinte inregistra la sfarsitul anului 2012 o expunere de 54 milioane lei, reprezentand o crestere de 8% fata de nivelul din 2011.

“Creditele in lei sunt o alegere buna pentru romani, pentru ca nu exista riscul asociat fluctuatiilor valutare. Creditele pe care le oferim sunt in lei, cu dobanzi fixe pe toata durata finantarii. In plus, rata lunara la credit este egala cu rata din perioada de economisire. Aceasta face ca intarzierile la plata in faza de creditare sa fie rare si conduce la un portofoliu sanatos de credite.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, destinate imbunatatirii situatiei locative.

Clientii, care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp, au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5 % sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv, o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele 525 de agentii Raiffeisen Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri