14 Martie 2013

Mugur Isarescu rezista pe primul loc in topul increderii romanilor



Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, rezista pe primul loc in topul increderii romanilor, cu 48%, potrivit Barometrului de opinie „Adevarul despre Romania", realizat de Inscop Research, la comanda ziarului Adevarul.

Mugur Isarescu este incarnarea mitului tehnocratului, ceea ce nu l-a ajutat insa in politica. Desi depozitar al increderii cetatenilor, guvernatorul BNR a pierdut alegerile prezidentiale din 2000.

Romanii au o incredere mare si in premierul in functie Victor Ponta, cotat al doilea cu un procent de 43%, la doar cinci procente diferenta de primul clasat Mugur Isarescu. Cota de incredere in Victor Ponta este comparabila cu cea a premierului Aliantei DA Calin Popescu Tariceanu care la patru luni dupa alegerile generale, in februarie 2005, se bucura, potrivit IMAS, de increderea a 47,1% din romani.

Sondajul a fost realizat in perioada 21 - 28 februarie 2013, pe un esantion de 1.066 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei, cu o eroare maxima admisa a datelor de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.



Citeste si