Moneda nationala s-a depreciat pana la un curs de 4,4 unitati in raport cu euro in a doua parte a sesiunii interbancare de miercuri, iar unii dealeri spun ca piata a fost dominata de cererea comerciala de euro, care nu si-a gasit contraparte la vanzare.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,3970 - 4,3980 lei/euro, cu circa 2,2 bani mai sus fata de nivelul de la aceeasi ora de marti, cand bancile cotau euro la 4,3750 - 4,3755 lei, potrivit Mediafax.

La deschidere euro era schimbat pentru 4,3790 lei, dupa care rata de schimb a inceput sa urce treptat.

In prima parte a zilei cursul a oscilat aproape de 4,3850 lei/euro, iar in a doua jumatate a sesiunii cursul a atins un maxim de 4,4 lei/euro.

Dealerii spun ca deprecierea leului a fost cauzata de cererea comerciala de euro, care nu si-au gasit contraparte, avand in vedere ca vanzarile de euro ale strainilor au lipsit in aceste zile.

In acelasi timp, unii dealeri cred ca acest nivel ar putea fi considerat atractiv de jucatorii straini si nu exclud sa apara ordine de vanzare in zilele urmatoare.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri un curs de referinta de 4,3837 lei/euro, in crestere cu 0,88 bani fata de marti. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3749 lei/euro.

Leul a continuat sa piarda teren si in raport cu dolarul american, iar cursul a urcat cu 0,5 bani, de la 3,3625 lei/dolar la 3,3675 lei/dolar.

Totodata, paritatea leu/franc elvetian a crescut de la 3,5467 lei/franc la 3,5572 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate miercuri dimineata de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi au coborat de la 4,53 - 5,03% la 2,75 - 3,25% pe an, pe fondul surplusului de lei din piata.

Totodata, randamentele pentru depozitele pe o saptamana au scazut de la 4,66 - 5,16% la 3,3 - 3,8% pe an.

Miercuri au ajuns la scadenta titluri de 2,6 miliarde lei, care se adauga la cele 2,5 miliarde de lei ajunse la maturitate saptamana trecuta.
Totodata, dealerii cred ca lichiditatea din piata este suplimentata si de platile realizate de Ministerul Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri