HVB Bank si Banca Tiriac continua ajustarea produselor de creditare la portofoliul ce va defini oferta de retail a viitoarei HVB Tiriac Bank. Cele doua banci si-au aliniat dobanzile produselor de creditare in EUR si USD, asigurand clientilor posibilitatea de a imprumuta acum sume mai mari.
äProcesul de implementare in HVB Bank si in Banca Tiriac a noului portofoliu de produse si servicii de retail se afla intr-un stadiu foarte avansat. Cu fiecare nou pas, ne propunem sa confirmam strategia noastra de a oferi clientilor produse accesibile, definite prin flexibilitate si inovatieö, declara Manuela Plapcianu, membru in conducerea executiva a viitoarei HVB Tiriac Bank, responsabil de retail banking.

Pana la finalul procesului de integrare, o data cu implementarea in ambele banci a aceleiasi platforme informatice si o data cu alinierea caracteristicilor tehnice si ale modului de operare, atat HVB Bank, cat si Banca Tiriac vor oferi integral produsele viitoarei banci äNoua entitate va fi o banca universala, care se va adresa unei categorii largi de clientela. Iar oferta pe care o conturam acum vine ca o confirmare a acestei pozitionariö, spune Manuela Plapcianu.

Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Pregatirile pentru integrare au inceput in septembrie 2005, iar pe parcursul procesului de fuziune HVB Bank si Banca Tiriac vor functiona in paralel. Noua entitate va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu o cota de aproximativ 7,5%.

Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca tiriac fac parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group. Cu active totale de 782 miliarde de euro si cu o capitalizare de piata de aproximativ 64 de miliarde de euro, potrivit datelor din martie 2006, noul UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si