Libra Bank a obtinut recent un imprumut in valoare de 1.5 milioane de euro de la grupul bancar KfW (Banca de Dezvoltare a Germaniei). Destinatia creditului este acordarea de finantari intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.
Acest imprumut de la KfW reprezinta prima finantare externa obtinuta de Libra Bank dupa preluarea sa de catre fondul american de investitii New Century Holdings. Banii sunt derulati prin Fondul Romano-German, care are o activitate de 7 ani pe piata creditelor pentru IMM-uri din Romania.

Creditul obtinut confera Libra Bank o serie de avantaje care ii permit ca, incepand din acest an, sa se focuseze pe sectorul IMM-urilor si sa le ofere solutii speciale de finantare. Beneficiarii creditelor ce urmeaza a fi acordate de Libra Bank sunt IMM-urile care au mai putin de 50 de angajati dar si asociatiile familiale, liber profesionistii si persoanele fizice autorizate.

Unul dintre principalele avantaje oferite de Libra Bank consta in faptul ca planul de rambursare al unui imprumut este adaptat capacitatii reale de plata a clientului, in functie de specificul activitatii desfasurate. In plus, clientul beneficieaza de finantarea integrala a proiectului, de analiza rapida a dosarului si de garantii flexibile.

Aceste solutii de finantare oferite micilor intreprinzatori sau asociatiilor profesionale, care permit bancii o abordare foarte flexibila, mai putin formala, vin in completarea ofertei de finantare a Libra Bank destinate IMM-urilor. Libra Bank vine si cu alte puncte tari: raspuns rapid la solicitari, acordarea de consultanta clientilor privind oportunitatile de afaceri si structurarea de business plan.

Creditele acordate IMM-urilor de Libra Bank in baza finantarii obtinute de la KfW vor fi destinate finantarii activitatii curente si investitiilor.

Valoarea unui credit este de maxim 60.000 de euro sau echivalentul in RON pentru investitii si poate fi de maxim 25.000 de Euro (sau echivalentul in RON) pentru capital de lucru in cazul firmelor de comert.

IMM-urile reprezinta unul dintre segmentele cheie in dezvoltarea economiei romanesti, iar in acest an Libra Bank se focuseaza asupra acestui sector prin oferirea de solutii de finantare competitive. Inca de anul trecut, Libra Bank si-a concentrat atentia asupra segmentului IMM-urilor, pentru care a dezvoltat produse si servicii speciale. Atenta la necesitatile micilor intreprinzatori, Libra Bank incearca sa isi perfectioneze permanent solutiile financiare oferite, cautand sa inteleaga si sa raspunda nevoilor specifice ale acestui domeniu, a declarat Axel Hummel, Presedintele Libra Bank.


Din 2003, Libra Bank este membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania. NCH are investitii de aproximativ 3 miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane de dolari au fost investiti in Romania.

Preluarea Libra Bank de catre companiile membre ale NCH, acum 3 ani, a marcat totodata si relansarea activitatii bancii. Eforturile depuse pentru restructurarea bancii si-au aratat rezultatele in cursul anului trecut, cand Libra Bank a inregistrat una dintre cele mai inalte rate de crestere din sistemul bancar romanesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri