BRD a derulat anul trecut operatiuni de factoring in valoare de peste 1 miliard de euro, cifra de afaceri pe acest segment inregistrand o crestere cu 19% fata de 2011, cu o cota de piata de 35%, care plaseaza banca pe primul loc in piata de factoring, de aproape 3 miliarde euro in 2012.
Operatiunile de factoring intern reprezinta 78% din total, cele de factoring de export au o pondere de 13%, iar cele de import de 9%, noteaza Mediafax.

"Comparativ cu 2011, se remarca cresterea cu 8% a operatiunilor de factoring intern si o scadere in zona celor de factoring international, cu o pondere de 4% in totalul cifrei de afaceri din activitati de factoring", se arata intr-un comunicat al bancii.

Din punctul de vedere al tipului de operatiuni, cea mai mare podere o detin operatiunile fara regres, de 80%, ceea ce inseamna ca, mai mult decat in anii anteriori, companiile au devenit din ce in ce mai preocupate de identificarea de solutii pentru acoperirea riscului de neplata aferent portofoliului de creante.

Clientii care au apelat la factoring variaza de la firme locale cu afaceri de pana la cinci milioane de euro la companii multinationale, care au si cea mai mare pondere in totalul cifrei de afaceri.

Contractul de factoring este incheiat intre un furnizor si o companie de factoring, prin care furnizorul cesioneaza creantele provenite din contractele de prestari servicii sau vanzare bunuri incheiate cu partenerii comerciali, firma de factoring platind in avans creantele pentru a-l proteja pe furnizor de riscul de neplata al debitorului.

Piata de factoring a inregistrat anul trecut o crestere de 12,8% fata de 2011, la 2,92 miliarde euro, pe fondul avansului cu 16% a operatiunilor de factoring intern si cu 23,5% a celor de factoring de import.

BRD este prima banca din Romania care a introdus furnizarea serviciilor de factoring, in anul 1993. Institutia face parte din Asociatia Romana de Factoring, infiintata in aprilie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri