Raiffeisen Bank vrea sa emita pe piata romaneasca obligatiuni in valoare de pana la 500 de milioane de lei, actionarii institutiei de credit urmand sa mandateze Directoratul bancii, intr-o sedinta extraordinara programata pentru 19 aprilie, sa stabileasca in ce conditii va avea loc operatiunea.
Directoratul va stabili caracteristicile si conditiile financiare ale emisiunii de obligatiuni, precum si elementele privind oferirea obligatiunilor catre public, potrivit convocatorului AGEA, potrivit Mediafax.

Tot atunci actionarii vor aproba rezultatele Raiffeisen Bank in 2012, bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs si fuziunea prin absorbtie cu Raiffeisen Capital & Investment.

Raiffeisen Bank a inregistrat anul trecut un profit net de 88 de milioane euro, in scadere 8,4% fata de castigul obtinut in 2011. Rezultatele financiare preliminarea ale celor 40 de institutii de credit de pe piata romaneasca indica pierderi cumulate record, de 2,12 miliarde lei, pentru anul trecut, aproape triple fata de 2011.

Activele Raiffeisen Bank s-au redus anul trecut cu 4%, la 5,31 miliarde euro. Banca are aproximativ doua milioane de clienti persoane fizice, peste 100.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG detine 99,49% din actiunile bancii.

Conducerea UniCredit Tiriac a anuntat luni ca institutia de credit va lansa in a doua parte a anului primele obligatiuni corporative, cel mai probabil in cadrul unui program Medium Term Note (MTN), care sa ofere flexibilitate pentru emisiuni atat in valuta, cat si in lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri