Fondurile deschise de investitii au inregistrat o scadere medie de 1,35 la suta saptamana trecuta, ajungand la un randament cumulat negativ, de minus 0,25 la suta, fata de inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta, conform datelor furnizate de site-ul de informatii financiare www.kmarket.ro si societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Ultima saptamana a fost marcata de o scadere generala a fondurilor de actiuni, care pana acum inregistrau cele mai mari randamente cumulate, avand insa si cel mai ridicat grad de risc.

Dintre fondurile de actiuni, fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 4,02 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Active Dinamic - 1,03 la suta, Omninvest - 0,53 la suta, celelalte fonduri de actiuni suferind scaderi, KD Maximus - 1,32 la suta, Intercapital - 2,04 la suta, BT Maxim - 0,26 la suta, Napoca - 2,39 la suta, BCR Expert - 7,49 la suta.

Dintre fondurile diversificate (mixte), cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania - 3,06 la suta, singurul aflat pe plus, in timp ce restul organismelor de plasament colectiv de acest tip au suferit scaderi, Capital Plus - 0,91 la suta, BCR Dinamic - 0,20 la suta, Bancpost Active Balanced - 0,81 la suta, Integro - 1,57 la suta, Fortuna Classic - 4,75 la suta si Concerto - 1,93 la suta.

La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza Orizont, cu o crestere de 4,70 la suta si Fortuna Gold - 1,90 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,11 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Bancpost Plus, Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,73 la suta, 1,64 la suta si respectiv 2,08 la suta, de la inceputul anului.

In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Transilvania - dintre fondurile diversificate si Europa Obligatiuni - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix, in timp ce toate fondurile de actiuni au inregistrat scaderi.

Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest - 54,28 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri