Agentia Fitch a retrogradat ratingurile UniCredit Tiriac Bank si a subsidiarelor grupului italian UniCredit din Croatia si Rusia, de la nivelul „BBB+” la „BBB”, cu o perspectiva de evolutie negativa, potrivit cbonds.info.

„Decizia privind ratingurile celor trei institutii de credit vine dupa ce ratingul bancii-mama a fost retrogradat la „BBB+” cu perspectiva de evolutie negativa”, se arata in comunicatul Fitch.

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net consolidat de 177,4 milioane lei (40 milioane euro) in 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in crestere cu 11,3% fata de 2011, pe fondul cresterii veniturilor si diminuarii provizioanelor.

Volumul activelor a ajuns la 25,1 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la finalul lui 2012, in crestere cu 9,8% fata de 31 decembrie 2011. Volumul creditelor din bilant a crescut cu 9,2% anul trecut fata de finalul lui 2011, pana la 17,3 miliarde lei (volumul total a ajuns la 19,9 miliarde lei daca includem si portofoliul de credite externalizate).

Creditele pentru segmentul corporate au crescut cu 12%, volumul imprumuturilor pentru IMM-uri a crescut cu 54%, in timp ce imprumuturile ipotecare au ramas la aproximativ acelasi nivel, iar creditele de consum (incluzand UCFin) au inregistrat o scadere cu 10% anul trecut fata de 2011.

Depozitele clientilor totalizau 13,8 miliarde lei la 31 decembrie 2012, in crestere cu 20% fata de finalul lui 2011, un avans mai accentuat inregistrandu-se pe segmentul persoanelor fizice (28%). Raportul intre credite si depozite la finalul anului trecut a fost de 125%.

Conducerea UniCredit Tiriac a anuntat ca institutia de credit va lansa in a doua parte a anului primele obligatiuni corporative, cel mai probabil in cadrul unui program Medium Term Note (MTN), care sa ofere flexibilitate pentru emisiuni atat in valuta, cat si in lei.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Fitch Ratings a revizuit perspectiva de rating a bancilor romanesti