Reprezentantii Credit Europe Bank spun ca in ceea ce priveste decizia luata impotriva bancii vor fi urmate toate caile de atac legale necesare pentru a sustine, si in acest caz, punctul de vedere al institutiei privind corectitudinea prevederilor utilizate in cazul contractelor sale de credit.
Wall-Street.ro a scris ieri ca banca a pierdut, in data de 21 martie 2013 la Judecatoria Sectorului 6, primul proces privind comisioanele abuzive.

“Au fost declarate abuzive comisionul de acordare si comisionul de administrare lunar, banca fiind obligata sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane din momentul incheierii contractului si pana in prezent, la care se adauga dobanda legala. De asemenea, s-a decis incetarea incasarii acestor sume pe viitor. Mentionam ca sentinta a fost pronuntata si impotriva Credit Europe Ipotecar IFN S.A.”, se arata in comunicat.

Deoarece hotararea este definitiva, putand fi atacata numai cu recurs, va fi solicitata executarea de bunavoie a dispozitiilor acesteia, in caz contrar urmand a se incepe executarea silita impotriva bancii.

„Avem convingerea ca toate prevederile incluse in contractele bancii sunt in spiritul legislatiei privind protectia consumatorului, care reglementeaza inclusiv costurile aplicabile creditelor. Mai mult, aceste prevederi sunt intotdeauna discutate si agreate de ambele parti inainte de intrarea in vigoare a oricarui contract prin care oferim produse sau servicii clientilor nostri”, spun oficialii Credit Europe Bank.

Acestia au precizat ca aceeasi instanta, Judecatoria sectorului 6, a solutionat recent o cauza similara - in dosarul nr. 18611/303/2012 - prin pronuntarea unei sentinte definitive in favoarea bancii in data de 20.02.2013, in acest fel recunoscand validitatea si justetea prevederilor contractuale.

„In cazurile in care au existat diferente de interpretare, ulterior semnarii contractelor, ne-am exprimat intotdeauna deschiderea de a le rezolva in mod amiabil, in spiritul unei relatii autentice de parteneriat”, au adaugat reprezentantii Credit Europe Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri