Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au urcat usor in martie, cu 40 de milioane euro, la 32,2 miliarde euro, in conditiile unor intrari si iesiri moderate, de circa 800 de milioane euro, potrivit datelor anuntate de banca centrala.

In cursul lunii martie s-au consemnat intrari la rezerva valutara de 864 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele, informeaza Mediafax.

In acelasi interval, au iesit de la rezerva valutara 825 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta (inclusiv a cincea rambursare de capital si dobanda in suma de circa 249 milioane echivalent euro din imprumutul de la Fondul Monetar International) si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,17 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 martie 2013 au fost de 36,38 miliarde euro fata de 36,21 miliarde euro la 28 februarie 2013.

Platile scadente in luna aprilie 2013 in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 186,67 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rezervele valutare ale BNR au scazut in iunie cu 384 milioane euro