Banca Angliei a devenit luni una dintre cele mai puternice banci centrale din lume, odata cu intrarea in vigoare a celor mai mari schimbari ale reglementarilor financiare din Marea Britanie de dupa 1997, relateaza The Guardian, preluat de Mediafax.
Modificarile prevad inlocuirea Autoritatii pentru Servicii Financiare cu alte trei organisme, Comitetul pentru Politici Financiare, Autoritatea pentru Reglementari Prudentiale si Autoritatea pentru Comportamentul Financiar, dintre care primele doua vor face parte din Banca Angliei.

Astfel, banca centrala va dispune de o putere si responsabilitati vaste, nu doar pentru reglementarea activitatea institutiilor financiare, ci si de identificare si prevenire a unor posibilele socuri financiare.

Ministrul de Finante George Osborne spera ca reorganizarea sa elimine vidul de responsabilitate din fostul sistem format din Banca Angliei, Trezorerie si Autoritatea pentru Servicii Financiare, in care nimeni nu si-a asumat responsabilitatea de monitorizare a riscurilor la nivelul intregului sistemul financiar, asa cum s-a intamplat inainte de boom-ul imobiliar anterior anului 2007.

Lipsa supravegherii a dus la acordarea excesiva de imprumuturi, care a avut drept consecinta criza creditelor imobiliare sub-prime.

Sursa foto: Fitnyc.edu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri