Piata asigurarilor a atins, la finele primului trimestru, un volum al primelor brute subscrise de 1,58 miliarde de lei (circa 446,4 milioane de euro), din care 82,2% provin din contracte de asigurari generale, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Nicolae Crisan.

"Practic, rezultatele din primele trei luni reprezinta peste 35% din intregul volum inregistrat la nivelul pietei in anul 2005. Politele de viata au adus venituri din prime de 280,7 milioane de lei", a adaugat Crisan.
Potrivit datelor preliminare ale CSA, numarul politelor in vigoare la sfarsitul primului trimestru se ridica la 12,3 milioane, din care peste 57% contracte de asigurari generale. Societatile de asigurare au platit despagubiri (exclusiv sumele de rascumparare) in valoare de 595 milioane de lei, respectiv 34% din volumul inregistrat pe intreg anul 2005.

Sumele platite ca indemnizatii pentru politele de viata au reprezentat 33 milioane de lei (circa 5,5% din totalul indemnizatiilor). Potrivit lui Crisan, societatile de profil au subscris in 2005 prime de asigurare in valoare de 4,41 miliarde de lei (circa 1,218 miliarde de euro). El a adaugat ca majorarea in lei a valorii primelor subscrise din asigurari directe, raportata la rata inflatiei a fost de 17,5%, piata de profil consemnand o crestere mai accelerata pe segmentul asigurarilor de viata - 28,1%, comparativ cu cel al politelor generale - 14,6%. Crisan a spus ca structura pe clase de asigurare a primelor subscrise nu a consemnat anul trecut modificari semnificative.

"Asigurarile generale sunt, in continuare, dominate de asigurarile auto, cu o pondere de 39% a asigurarilor de mijloace de transport terestru, respectiv cu 28% a politelor RCA. Asigurarile de credite consemneaza o crestere a ponderii cu aproximativ doua puncte procentuale", a aratat reprezentantul CSA. Potrivit datelor Comisiei, asigurarile de viata sunt, in procent de peste 60%, reprezentate de politele clasice de viata, anuitati si de viata suplimentare. "Aceasta clasa este urmata, cu o pondere de 35%, de asigurarile legate de investitii, a precizat Crisan.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri