Moneda nationala s-a tranzactionat la cotatii sub 4,41 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare de luni, dupa o sedinta in care principalii vanzatori de euro au fost cel mai probabil jucatori straini care au intrat pe obligatiuni, potrivit dealerilor.
In jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4065 - 4,4090 lei, in scadere cu peste un ban fata de nivelul de la aceeasi ora de vineri, cand schimburile se perfectau la 4,4175 - 4,4190 lei/euro, potrivit Mediafax.

In debut, euro era cotat la 4,4120 lei, iar primele schimburi au coborat treptat cursul pana la 4,4050 lei/euro. Nivelul maxim al zilei a fost de 4,4120 lei/euro.

Referinta publicata luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat cu 1,13 bani, la 4,4098 lei/euro. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4211 lei/euro.

Totodata, paritatea pentru dolarul american a scazut cu 3,21 bani, la 3,3894 lei/dolar.

Cursul pentru francul elvetian a coborat de la 3,6374 lei/franc la 3,6266 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate luni de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au ramas reduse, la 1,18 - 1,68% pe an. Randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plasau la 2,09 - 2,59%.

Majoritatea dealerilor cred ca scaderea ratelor este legata de nepotrivirea dintre maturitatile titlurilor de stat care vor fi emise si cea a titlurilor care ajung la scadenta in aceasta luna. Astfel, o mare parte a sumelor scadente in aprilie este posibil sa ramana in piata si sa nu fie reinvestita in titluri de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri