Agricover Credit IFN, specializata in finantarea sectorului agricol, a acordat anul trecut credite in valoare de 413 mil. lei, in crestere cu 38% fata de 2011, anunta compania.
Profitul net al Agricover Credit a atins anul trecut valoarea de 11,2 milioane de lei, in crestere cu 46% fata de 2011.

Numarul fermierilor care au primit credite a crescut cu 48% fata de 2011.

Compania are o solvabilitate de 28,4%, iar creditele neperformante care inregistreaza restante mai mari de 90 de zile reprezinta 1,3% din totalul imprumuturilor.

Agricover Credit IFN dispune de fonduri proprii in valoare de 80,28 milioane de lei. Compania a atras anul trecut 12,5 milioane euro de la International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale, 8 milioane de euro de la fondul german EFSE si peste 147 milioane de lei de la bancile locale.

Pentru acest an compania isi propune o crestere a imprumuturilor acordate cu 33% fata de 2012 si atragerea a cel putin 400 de clienti noi.

“In ceea ce priveste finantarea agriculturii vedem o crestere importanta de cerere in 2013 si speram ca va fi chiar un an bun in termeni de plasamente, desi contextul economic in Romania ramane fragil”, spune Robert Rekkers, director general al Agricover Credit.

Infiintata in anul 2008, Agricover Credit IFN face parte din grupul Agricover, furnizor de solutii complete pentru agricultura. Compania este condusa de Robert Rekkers din ianuarie 2013.

Grupul Agricover a raportat pentru anul trecut o crestere cu 5% a cifrei de afaceri, la 970 de milioane de lei, dar o scadere cu aproximativ 15% a profitului inainte de taxe. Grupul, controlat de omul de afaceri de origine azera Jabbar Kanani, are peste 600 de angajati si include Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Produse speciale, Agricover Silozuri, Agricover Logistica, Agricover Credit IFN, Agricover Livestock, AgroAdvice si Agricover Bulgaria.

Agricover are in portofoliu peste 3.500 de fermieri in Romania si Bulgaria si circa 110 procesatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri