Saptamana trecuta, Traian Basescu a fost implicat intr-un accident auto in zona podului Otopeni si a admis ca este responsabil pentru incident, deoarece nu a pastrat distanta regulamentara pentru a putea evita impactul cu autoturismul din fata sa in momentul in care acesta a franat.

Numarul autoturismului la volanul careia se afla presedintele nu este cunoscut inca, insa din cele trei autoturisme marca Dacia Logan cu care a fost vazut pana acum Basescu in trafic (avand numerele de inmatriculare - B 59 DFK, B 53 DFY si B 31 MPJ), doar cel din urma exista in baza de date CEDAM si este asigurat RCA la compania CITY Insurance, scriu jurnalistii de la 1asig.ro.

Accidentul a avut loc in zona podului Otopeni, iar seful statului a admis ca incidentul a avut loc din vina sa. "Domnul presedinte Traian Basescu a avut un accident usor de circulatie, s-a petrecut astazi la pranz, in urma cu aproximativ o ora (ora 12:45, n.r.) in zona Otopeni. Masina care se afla in fata sa a pus frana brusc, iar presedintele a lovit-o din spate. Nu sunt persoane ranite sau victime, au fost doar afectate masinile", a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului.

El a precizat ca presedintele a admis ca este responsabil pentru incident, deoarece nu a pastrat distanta regulamentara pentru a putea evita impactul cu autoturismul din fata sa in momentul in care acesta a franat.

"S-a mers pe procedura legala de intelegere amiabila intre soferi, permisa in cazuri de accidente minore", a precizat Oprea. El a adaugat ca masinile nu au fost avariate grav, fiind vorba doar de "zgaraieturi' si "telescoape lovite".

De asemenea, intrebat daca la fata locului a ajuns un echipaj de Politie si daca permisul presedintelui Basescu a ramas la acesta sau seful statului a primit penalizare cu puncte, Oprea a precizat ca in caz de intelegere amiabila nu se ajunge pana la aceasta procedura.

Purtatorul de cuvant nu a precizat daca in masina presedintelui se mai aflau persoane.

Bogdan Oprea a mentionat ca presedintele Traian Basescu se afla la volanul autoturismului Dacia Logan proprietate personala


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Soselele "groazei" din Romania: unde s-au produs accidentele grave