Penultima zi de tranzactionare a saptamanii de pe piata sibiana la termen a fost caracterizata de o oarecare relaxare dupa marcarea volumelor excelente din ultimele zile, informeaza Rompres. Astfel, lichiditatea obtinuta a fost una medie, totalul ridicandu-se la peste 8.700 contracte, in timp ce numarul pozitiilor deschise este de 108.616, semn ca unii investitori au continuat sa marcheze profituri prin inchiderea acestora.

Din perspectiva evolutiei preturilor, piata s-a inscris pe cresteri, cotatiile recuperand cate ceva din pierderile suferite. in aceste conditii, cei care si-au imbunatatit, pe fondul diminuarilor anterioare, preturile de achizitie, au beneficiat din plin de aceste cresteri, pozitiile long fiind de data aceasta in prim planul speculatiilor intra-day.

La inchidere, totalul de 2.476 contracte futures obtinut pe SNP indica derivatele pe actiunile companiei petroliere drept cele mai lichide, scadenta in derulare revendicand intaietatea.

Societatile de investitii au atras 62% din totalul volumului de pe piata. Din nou, s-a remarcat SIF 5 Oltenia, pe derivatele ce au ca suport titlurile sale transferandu-se echivalentul a peste 2,4 milioane actiuni, prin 2.433 contracte futures.

Pentru cea de-a treia pozitie in clasamentul zilei s-au "infruntat" SIF 3 Transilvania si SIF 2 Moldova. in cele din urma, castig de cauza au avut, cu un avans foarte redus, derivatele DESIF 3 care au totalizat 1.496 contracte.

Segmentul reprezentat de paritati a adus in centrul atentiei continuarea aprecierii euro in raport cu moneda nationala pentru scadenta septembrie 2006, o moneda unica fiind cotata la 3,5212 lei, in urma unei cresteri de 0,0209 unitati.

Pentru iunie 2006, acelasi raport e caracterizat in continuare de stabilitate, un euro valorand 3,53 lei. in schimb, euro scade fata de dolar pentru scadenta in derulare, fiind cotat, in urma diminuarii de 0,007 unitati, la 1,278 de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri