Garanti Bank extinde gama de produse dedicata persoanelor aflate la pensie, care isi vor putea primi drepturile banesti si pe cardurile emise de banca, in urma semnarii unei conventii intre aceasta si Casa de Pensii, privind virarea pensiilor in conturi curente sau pe carduri bancare ce vor fi create la cerere pentru pensionarii care incaseaza pensii din sistemul public.
Incepand cu data de 10 aprilie, persoanele aflate la pensie pot solicita in orice agentie Garanti Bank, virarea drepturilor banesti pe card. In momentul efectuarii solicitarii, ei trebuie sa prezinte reprezentantilor Garanti Bank, in original, un document de identificare, talonul de pensie sau decizia de pensionare. Un cont curent va fi deschis pentru virarea pensiei pe card.

Persoanele care aleg sa-si primeasca pensia prin Garanti Bank primesc un card de debit - Bonus Debit Card, prin care beneficiaza de 0,25% bonus la orice cumparatura achitata cu cardul, la orice comerciant, atat in tara cat si in strainatate. Ulterior, bonusul acumulat poate fi folosit pentru cumparaturi gratuite in reteaua magazinelor partenere Bonus Card.

Banca nu percepe niciun comision pentru emiterea cardului, administrarea contului, si nici pentru plata cu cardul la comercianti, retragerea de numerar de la bancomatele Garanti Bank sau interogarea soldului.

Urmatorul pas este completarea unei cereri standard disponibila in agentiile Garanti Bank, pe care fie solicitantul, fie personalul bancii o va depune la Casa Teritoriala de Pensii, cardul urmand sa fie emis in cel mai scurt timp.

Garanti Bank a inregistrat anul trecut o pierdere de 21,6 milioane euro, dupa ce in 2011 a raportat un profit net de 3,1 milioane euro, pe fondul majorarii anticipate a provizioanelor cu 25 milioane euro.

Profitul inainte de constituirea provizioanelor a fost mai mult decat dublu fata de 2011, urcand pana la 36,6 milioane de euro.

Totodata, veniturile operationale ale Garanti Bank Romania au crescut pana la 81,7 milioane euro, cu 25% mai mult decat in anul anterior.

Portofoliul de credite al bancii a crescut cu 10% fata de 2011, pana la un miliard euro, majoritatea fiind credite acordate IMM-urilor.

Banca detine un numar de 225.000 de carduri de debit si de credit, iar in 2012 a ajuns la 240 de ATM-uri.

Numarul POS-urilor a depasit 7.400, in timp ce numarul agentiilor a ramas constant, la 78.

In Romania, grupul Garanti a inregistrat venituri consolidate de 106,9 milioane de euro in 2012, in crestere cu 8% fata de anul precedent. Valoarea consolidata a activelor Garanti Group Romania s-a situat la 1,8 miliarde de euro.

Toate cele trei institutii non-bancare Garanti au inregistrat profit in 2012, Garanti Credite de Consum - 2,3 milioane de euro (10% crestere de la an la an), Garanti Leasing - 2,3 milioane de euro (aproape dublu fata de 2011), Garanti Credite Ipotecare - 2,2 milioane de euro (o crestere de 20% de la an la an).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri