Mihai Popescu, in varsta de 42 ani, a fost numit la finalul lunii ianuarie in functia de director general al Ergo Asigurari de Viata, dupa o perioada de doi ani in care a condus divizia din Romania a britanicilor de la Aviva, inainte de a fi preluati de gigantul american Metlife, prin intermediul Metropolitan Life.
Mihai Popescu (foto) l-a inlocuit la conducerea Ergo pe Levente Csaszar care va reveni pe pozitia de director general adjunct si isi va continua activitatea in domeniul dezvoltarii si administrarii produselor companiei.

"Ne dorim o crestere organica, insa ne intereseaza si extinderea pe linii noi de business, cum ar fi segmentele de non-life si/sau medicale, care poate fi facuta si prin achizitii. Avem sustinerea si stabiltiatea financiara care ne asigura premisele unor performante notabile pe piata de asigurari din Romania, iar eu imi doresc sa am o contributie importanta la consolidarea relatiilor strategice si a initiativelor pe care le vom lansa in perioada imediat urmatoare", a declarat Mihai Popescu.

Ergo Asigurari de Viata este o subsidiara a Ergo Austria International AG, parte a Munich Re, si activeaza pe piata locala din mai 2010. Compania ofera produse de asigurare de tip unit-linked si index-linked, precum si asigurari de protectie a creditului sau cardurilor de credit alaturi de parteneri din grupul UniCredit. Ergo Romania se concentreaza cu precadere pe dezvoltarea parteneriatelor institutionale fara a activa in prezent in domeniul de retail.

"Consideram segmentul de bancassurance drept un canal de dezvoltare important prin intermediul caruia putem ajunge la clientii potentiali cu ajutorul personalului specializat din banci. Pana in prezent focusul nostru a fost reprezentat de produsele cu componenta de investitie, insa in paralel vom continua sa ne ocupam si de asigurarile de protectie pentru clientii bancilor", a precizat Popescu.

Seful Ergo Asigurari de Viata a adugat ca in 2012 valoarea totala a primelor brute subscrise de companie s-a ridicat la aproximativ cinci milioane de euro, in contextul in care compania este unul dintre jucatorii de dimensiuni reduse din piata, insa deruleaza in 2013 planuri de dezvoltare, atat printr-o crestere oraganica, cat si prin achizitii.

"Dorim sa ne dezvoltam pe asigurari de viata prin crestere organiza, in timp ce pe segmentul non-life, explorarea dezvoltarii va fi realizata in mod sustenabil printr-o achizitie, mai degraba, decat printr-un proiect greenfield. De asemenea, nu excludem un eventual joint-venture cu un furnizor de servicii medicale pe segmentul asigurarilor de sanatate", a comentat Mihai Popescu.

Incepand cu luna martie Ergo Asigurari de Viata si UniCredit Tiriac Bank Divizia de Private Banking, a pus in vanzare produsul DAX Dividend, o asigurare de tip index linked dedicata clientilor de Private Banking. Produsul structurat, garanteaza capitalul investit si urmareste evolutia indicelui DivDax ajustat, un indice dedicat primelor 15 companii germane din compozitia indicelui bursier DAX in functie de marimea dividendelor.

Ergo Asigurari de Viata este subsidiara Ergo Grup in Romania si este detinuta de catre Ergo Austria International care opereaza pe piata din CEE ca si coordonator pentru activitatile Grupului pe segmentul de bancassurance. Ergo este unul dintre grupurile importante de asigurari din Germania si Europa.

La nivel mondial, Grupul este prezent in peste 30 de tari concentrate in Europa si Asia. Ergo ofera o gama larga de servicii in domeniul asigurarilor. 50.000 de persoane lucreaza la nivel mondial pentru Ergo atat ca angajati, cat si ca persoane fizice autorizate. In anul 2011, Ergo a incasat prime de peste 20 miliarde euro si a platit clientilor beneficii insumand peste 17,5 miliarde euro.

Ergo este parte a grupului Munich Re, unul dintre cei mai mari reasiguratori la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri