Saptamana trecuta, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), valoarea licitatiilor de achizitii desfasurate de companiile de stat a depasit echivalentul a 26,1 milioane USD, potrivit unui comunicat al BRM.
Grosul a fost realizat de contractul prin care Regia Autonoma de Transport Bucuresti a cumparat carburanti si produse petroliere. Printre ceilalti ordonatori s-a numarat CFR Calatori Regionala Bucuresti, care a achizitionat servicii de paza, obtinand o diferenta de aproximativ 59.000 dolari (44,24%) fata de pretul de pornire.

Cel mai activ terminal BRM din teritoriu a fost cel de la Ploiesti, valoarea celor 4 proceduri de achizitie organizate depasind echivalentul a 190.000 de dolari, diferentele favorabile de pret obtinute in favoarea ordonatorilor atingand aproximativ 52.000 de dolari (21,35% fata de preturile de pornire).

STATUL CLIENT.

BRM s-a specializat in desfasurarea licitatiilor la care sunt obligate prin lege companiile si institutiile de stat atunci cand trebuie sa faca achizitii mari. Printre clientii BRM de saptamana trecuta s-au mai numarat TAROM SA, Directia de drumuri si poduri Constanta, CN Autostrazi si Drumuri Nationale. CFR Calatori este unul dintre clientii obisnuiti ai BRM, in saptamana anterioara fiind din nou cea mai activa prin achizitia unor servicii de reparatii vagoane echivaland cu 2,2 milioane de dolari.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?
Setari Cookie-uri