Cotatiile monedei nationale au urcat aproape de 4,33 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare, in linie cu valutele din regiune, potrivit dealerilor.


In jurul orei 16:30, operatiunile se perfectau la 4,3285 - 4,3290 lei/euro, peste nivelurile de la aceeasi ora de luni, de 4,3180 - 4,3210 lei/euro, scrie Mediafax.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3200 - 4,3220 lei, iar cotatiile au urcat treptat, pe volume modeste. Nivelul maxim al zilei a fost de 4,33 lei/euro, atins spre finalul zilei.

Dealerii spun ca leul a inregistrat o corectie usoara, in line cu evolutia unor valute din regiune, dupa aprecierile vizibile din ultima saptamana.

Aprecierea inregistrata de moneda nationala in ultimele zile a fost sustinuta de vanzarile de valuta ale jucatorilor straini, care au cumparat titluri de stat in lei, potrivit dealerilor. Randamentele titlurilor de stat in lei a scazut constant in ultima perioada, atingand valori minime istorice, in linie cu evolutia activelor din regiune.

Interesul din ultimele trei saptamani pentru titlurile in lei a fost sustinut si de recomandarile analistilor de la BNP Paribas si Societe Generale, care indicau cumpararea de obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat marti un curs de referinta de 4,3237 lei/euro, in crestere cu 0,13 bani fata de nivelul de luni, cand rata de schimb s-a situat la cel mai redus nivel intregistrat timp de un an si patru luni.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3224 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrala a anuntat un curs de 3,3075 lei/dolar, in crestere de la 3,3040 lei/dolar. Rata de schimb pentru francul elvetian a urcat la 3,5320 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate marti de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au crescut la 4,16 - 4,66% pe an, de la 3,93 - 4,43% pe an luni. Randamentele la o saptamana s-au plasat la 4 - 4,5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Moneda nationala s-a apreciat in raport cu valutele internationale