BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a inregistrat un profit net de 13 milioane lei in primul trimestru din acest an, in scadere cu 84% fata de perioada similara a anului trecut, iar volumul creditelor acordate a avansat cu 2,1%, potrivit informatiilor transmise la Bursa de Valori Bucuresti.
"In primul trimestru al anului 2013, banca si-a desfasurat activitatea in conditiile unui mediu economic inca dificil, caracterizat de o cerere scazuta de produse si servicii bancare. Volumul total al creditelor acordate clientelei este de 34,97 miliarde lei, mai mare cu 2,1% in comparatie cu nivelul inregistrat pe 31 martie 2012, cu accent pe creditarea persoanelor fizice (+3,4% vs -1,5% la nivel de piata). Aceasta evolutie a fost sustinuta in principal de creditele imobiliare, in crestere cu 32% fata de trimestrul I al anului 2012, nivel care depaseste media pietei, care a inregistrat o crestere de doar 10,4%", se spune intr-un comunicat transmis de BRD, citat de Mediafax.

Creditele pentru companii au inregistrat un usor avans fata de aceeasi perioada a anului 2012 (+1%), cu o evolutie deosebit de buna la nivelul segmentului marilor clienti corporativi (+4,7% in comparatie cu T1 2012).

Volumul depozitelor a crescut, la sfarsitul primului trimestru din acest an, cu 3% fata de 31 martie 2012, ajungand la 32,54 miliarde lei. Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 1,4% fata de sfarsitul anului 2012 si cu 4,2% fata de primele trei luni ale anului trecut, cu un accent deosebit pe depozitele in valuta (+14,3% fata de 31 martie 2012).

"In consecinta, raportul credite/depozite se situeaza la 94,6%, in scadere cu 5 puncte fata de aceeasi perioada a anului trecut (99,6%)", se arata in comunicat.

Venitul net bancar al perioadei este de 687 milioane lei, mai mic cu 10,5% in comparatie cu 31 martie 2012, influentat in principal de o evolutie negativa a marjei nete de dobanda (-17,1%) care, fata de aceeasi perioada a anului 2012, a fost determinata de efecte negative de volum, structura si evolutie a dobanzii, potrivit bancii.

Cheltuielile operationale au scazut cu 6,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Raportul cost/venit este de 45,7%, in scadere cu 0,7 puncte fata de sfarsitul anului 2012.

Costul net al riscului aferent primului trimestru al anului 2013 a fost mai mare cu 4,2% fata de perioada similara a anului trecut si a continuat sa fie puternic influentat de mediul economic advers. Acesta a ramas aproape de nivelul inregistrat in primul trimestru al anului 2012, dar a scazut in mod semnificativ in comparatie cu nivelurile inregistrate in ultimele doua trimestre ale anului trecut.

Provizioanele mai mari inregistrate anul trecut au dus banca in premiera pe o pierdere neta anula, cu un rezultat negativ de 331 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri