Intesa Sanpaolo Bank a avut in primul trimestru un profit net de 4 milioane de lei, fata de o pierdere de 64,5 milioane lei in aceeasi perioada din 2012, dupa finalizarea fuziunii cu CR Firenze, a anuntat marti subsidiara locala a grupului italian Intesa Sanpaolo.

Banca obtine astfel profit pentru prima data in primul trimestru din ultimii trei ani. Profitul operational a crescut cu 50%, de la 14 milioane lei in primul trimestru al anului 2012 la 21 milioane lei, potrivit Mediafax.

"Rezultatul favorabil se datoreaza atat cresterii veniturilor cu 6,2%, pana la 55 milioane lei, cat si scaderii costurilor operationale cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 33,8 milioane lei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Intesa Sanpaolo Group a finalizat anul trecut fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze.

"Anul trecut strategia bancii s-a concentrat pe curatirea portofoliului bancii si optimizarea costurilor si activitatilor in vederea fuziunii celor 2 banci detinute de Intesa Sanpaolo Group in Romania. Anul acesta obiectivul nostru este o performanta comerciala cat mai buna si o crestere echilibrata si sanatoasa intre depozitele atrase si creditele oferite clientilor nostri. In timp ce mediul de afaceri local ramane extrem de dificil, cu un numar mare de insolvente in randul companiilor, aspect ce va continua sa afecteze performantele tuturor bancilor, suntem destul de increzatori in viitor, deoarece avem o strategie pe termen lung in aceasta tara", a declarat intr-un comunicat directorul general al Intesa Sanpaolo Bank, Ezio Salvai.

Banca a raportat o crestere a portofoliului de credite brute de aproape 6% fata de martie 2012, pana la 4 miliarde lei. Depozitele atrase de la clienti au crescut cu peste 11% fata de martie 2012, la 2,6 miliarde lei. Activele nete Intesa Sanpaolo Bank, dupa scaderea provizioanelor si amortizarilor, au stagnat la 5 miliarde lei.

Grupul italian este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8,3 milioane clienti in 12 tari din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Profi a lansat un nou concept de magazin, fiiGo