Astra va furniza Postei Romane asigurarea de raspundere civila auto (RCA) obligatorie pentru cele 607 autovehicule ale operatorului care vor fi achizitionate in urma unei licitatii, valoarea politei, stabilita in urma unei lictatii, fiind de 564.000 lei, pentru 12 luni.

Alaturi de Astra, la licitatie s-au mai inscris City Insurance si Carpatica Asig, noteaza Mediafax.

Cele 607 autovehicule vor fi achizitionate in urma unei lictatii, al carei anunt de participare a fost publicat de Posta Romana la 13 februarie.
Conform datelor e-licitatie.ro, singura oferta a fost depusa de Porsche Leasing Romania.

Valoarea contractului a fost estimata la 8,23 milioane de euro (TVA inclusa) in urmatorii trei ani.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Operatorul national postal va fi privatizat in acest an, ofertele urmand sa fie deschise la finele lunii mai.

Astra este liderul pietei locale a asigurarilor dupa veniturile aferente anului 2012. Urmatoarele doua locuri sunt ocupate de Omniasig VIG si Allianz-Tiriac Asigurari.

Anul trecut, subscrierile Astra au crescut cu 12,3%, la 1,13 miliarde de lei.

Actionarii Astra sunt The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, ambele societati fiind controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si