HVB va fi absorbita de Banca Tiriac, din motive de taxare notariala a transferului de proprietate imobiliara (HVB avand mai putine active decat Tiriac). Practic insa, entitatea noua va fi condusa de Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), prin inter-mediul fostei conduceri a HVB Romania. Omul de afaceri Ion Tiriac detine indirect aproximativ 45% din noua banca, actionarii minoritari - circa 4,9%, iar fostii actionari ai HVB - restul.

Posesorii de carduri bancare emise de HVB Bank România, Banca Tiriac si UniCredit România vor plati pentru retragerile de numerar de la bancomatele oricareia dintre banci comisioane egale celui din reteaua bancii emitente, au anuntat joi institutiile de credit. Cele trei banci, care fac parte din retea-

ua central si est-europeana UniCredit Group, detin în total 335 de automate bancare, din care 258 apartin Bancii Tiriac, 59 bancii UniCredit România si 18 HVB Bank. HVB Bank si Banca Tiriac au uniformizat si oferta de dobânzi nominale la portofoliul de credite în valuta, odata cu scaderea ratelor în medie cu un punct la Banca Tiriac si cu 1-4 puncte la HVB. Noua entitate HVB Tiriac SA va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara româneasca, cu o cota de aproximativ 7,5%.