MGI Coutier, fabrica de componente auto de 5,5 mil. euro, langa Timisoara

Compania franceza MGI Coutier a inaugurat, miercuri, fabrica de componente auto, care a fost construita langa Timisoara, la marginea comunei Ghiroda, investitia ridicandu-se la de 5,5 milioane de euro.

Potrivit directorului de filiala MGI Coutier, Remi Leprat, fabrica a fost construita pe o suprafata de 9.200 mp, la marginea comunei Ghiroda, iar investitia se ridica la 5,5 milioane de euro, scrie Mediafax.

"Fabricam componente pentru autovehicule, inchizatori si deschizatori de portiere pentru toate tipurile de vehicule Dacia, atat pentru productia din Romania, cat si pentru productiile din India, Brazilia, Rusia si Maroc. Recent am obtinut un contract de productie pentru un nou tip de maner pentru o masina care va aparea in luna septembrie. De asemenea, producem acele tuburi care fac legatura intre rezervor si motor pentru carburant si lichidul de frana pentru masinile Dacia si Ford. Acestea sunt piese de securitate care implica o mare responsabilitate din partea productiei. Producem si rezervoare si piese pentru spalarea parbrizului pentru Dacia", a declarat Remi Leprat.

El a afirmat ca, in prezent, in fabrica lucreaza 360 de muncitori, insa in perioada urmatoare numarul acestora ar putea creste pana la 480. De asemenea, este posibil ca pe viitor sa se construiasca o extensie a fabricii, in cadrul procesului de dezvoltare.

In noua fabrica este utilizat un sistem de recuperare a apei pluviale si se foloseste tehnica "free cooling", adica aerul din exterior este folosit pentru racirea interioara, ceea ce duce la reducerea consumului de energie. De asemenea, cladirea a fost izolata pentru a reduce pierderile de caldura si a imbunatati confortul termic, iar iluminatul interior este automatizat.

Pana in prezent, MGI Coutier a functionat la Timisoara intr-o hala inchiriata de la Bega Tehnomet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Retailerii de fashion închid magazine pe bandă rulantă și concediază oameni
Setari Cookie-uri