Banca de Export - Import a Romaniei Eximbank SA a semnat marti un Acord de Cooperare cu Korea Eximbank - The Export Import Bank of Korea, un document cadru care ofera celor doua parti posibilitatea de a dezvolta ulterior colaborari operationale pe proiecte concrete.

Acordul a fost semnat din partea romana de Carmen Radu - presedinte Eximbank SA, iar din partea coreeana de Dong - Kyu Shin - presedinte Korea Eximbank.

"Acordul semnat astazi (n.r marti) se inscrie in strategia Eximbank de sprijinire a exportului romanesc, strategie care are in vedere printre altele, mecanismele care sa sustina, prin colaborari cu institutii similare din strainatate, cresterea competitivitatii si accesului agentilor economici romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut. Nu suntem la prima experienta de acest fel, Eximbank avand deja in portofoliu o serie de astfel de contracte, dintre care as mentiona acordurile de cooperare cu Export Credit Guarantee Corporation of India Ltd, Czech Export Bank, China Eximbank, Ducroire/Delcredere the Belgian Export Credit Agency - ONDD, Credit and Export Guarantee Fund KREDEX, Philippines Export-Import Credit Agency (PhilExim), Export Development Bank Of Egypt”, a declarat Carmen Radu.

O parte dintre clientii Eximbanki, care activeaza in domeniul exportului, au avut ocazia sa verifice facilitatile oferite de acordurile deja incheiate.

"Prin acordul incheiat astazi, dorim sa dinamizam cooperarea dintre firmele romanesti si cele coreene, pe baza utilizarii de catre cele doua banci semnatare ale contractului, a instrumentelor financiar-bancare specifice fiecareia dintre ele, adaptate insa nevoilor financiare ale fiecarui client", a precizat presedintele Eximbank SA


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri