Inca de la inceputul sedintei de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, indicii au inceput sa scada, si au continuat asa pana la final.
Indicii BET-C si BET au scazut fata de sedinta precedenta, BET-C cu -1,26%, si BET cu -1,6%, in timp ce indicele BET-FI s-a depreciat cu -2,35%.

"A fost o sedinta anosta, cu tranzactii putine si cu volume mici, in care in general s-a vandut; presiune la vanzare nu s-a putut identifica, insa cererea de actiuni, sustinerea la cumparare au fost modeste", reiese din analiza Prime Transaction. Banca Transilvania a fost cel mai tranzactionat emitent, cu o valoare de 2,3 milioane lei. La inceputul sedintei, titlurile SIF au avut o usoara crestere, dupa care au luat-o si ele in jos.

Valorile de referinta s-au depreciat cu mai mult de -2%, la final s-a vandut mai mult la SIF Banat-Crisana inregistrand astfel cea mai mare scadere -3% la un curs de 1,94 lei/actiune, urmat de SIF Moldova cu -2,55%.

Scaderile au vizat mai mult companiile mai intens urmarite. BRD - Groupe Societe Generale a inchis sedinta cu 2,4% sub nivelul de luni, la 16,4 lei/actiune, iar Rompetrol Rafinare, a fost in scadere 3,4% pana la 0,0791 lei.

Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 30 mai 2006 a fost de 16,42 milioane lei. Indicii bursieri BET-C si BET au scazut fata de sedinta precedenta, BET-C cu -1,26%, si BET cu -1,6%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare s-a depreciat cu -2,35%. Piata s-a caracterizat din nou prin apatie si lichiditate scazuta, tranzactionandu-se aproximativ 24,8 milioane actiuni, apartinand unui numar de 51 emitenti, dintre care doar 8 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 35 care au scazut.

Cel mai tranzactionat emitent a fost Banca Transilvania Cluj-Napoca (TLV), cu o valoare totala a tranzactiilor de 2,33 milioane lei. Lichiditatea a fost obisnuita pentru acest emitent, cu 2,58 milioane actiuni tranzactionate, iar valoarea de referinta a scazut din nou sub pragul de 0,9000 lei, pretul de inchidere stabilindu-se la 0,8950 lei. Si BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a inregistrat o depreciere a valorii de referinta cu -2,38%, terminand sedinta la valoarea de 16,4000 lei.
Societatile de investitii financiare au terminat sedinta in scadere, pe fondul unei lichiditati reduse, in care doar SIF Moldova (SIF2) a depasit un milion actiuni tranzactionate. Valorile de referinta s-au depreciat cu mai mult de -2%, cea mai mare scadere inregistrand-o SIF Banat-Crisana (SIF1) -3%, urmata de SIF Moldova cu -2,55%.

Petrom Bucuresti (SNP) se numara printre putinii emitenti care au inregistrat o variatie pozitiva a valorii de referinta, cu +0,99% (pret de inchidere 0,5100 lei, in crestere cu 0,0050 lei fata de sedinta precedenta), insa pe fondul aceleiasi lichiditati scazute (3,99 milioane actiuni tranzactionate). Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a scazut sub pragul de 0,0800 lei, pretul de inchidere stabilindu-se la 0,0791 lei, iar lichiditatea o putem considera scazuta pentru acest emitent, cu doar 7,05 milioane actiuni tranzactionate.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 6,54 milioane lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe Magazinul Universal Maramures Baia Mare (MAMA) cu 5,5 milioane lei, urmat de Prodvinalco Galati (DVIN) cu 75,2 mii lei, Ventilatorul Bucuresti (VENU) cu 70,9 mii lei, Condmag Brasov (COMI) cu 62,2 mii lei si Dafora Medias (DAFR) cu 60 mii lei.

S-a raportat, de asemenea, tranzactia aferenta incheierii ofertei publice de cumparare pe emitentul Mobimexa Arad (MOXY), prin care ofertantul Sodinvest SRL a achizitionat 12.488 actiuni la pretul de oferta 19.4000 lei, valoarea tranzactiei fiind de 242,2 mii lei. (Sursa: Active International)


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri